Der er grund til at være opmærksom på sin cybersikkerhed. Hackerangreb koster i gennemsnit nordiske virksomheder 16,5 millioner kroner, så det kan være en meget lønsomt at investere i sin it-sikkerhed. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan starte med at arbejde med din virksomheds egen sikkerhed, så læs med og få forslag til områder, hvor du kan sætte ind.

Skal vi styrke din IT-sikkerhed?

Vores IT-konsulenter er klar til at tale om, hvordan vi kan sikre din virksomhed en stabil og effektiv IT-drift. Klik på knappen og udfyld formularen, så kontakter vi dig.

IT konsulent

Phishing, spoofing, MFA og BCDR:
Få styr på begreberne inden for IT-sikkerhed

Der findes mange tekniske begreber indenfor it-sikkerhed og cyberkriminalitet. Her definerer vi kort udvalgte begreber, så du har overblikket:

Hvad er Phishing:

Phishing forekommer både på e-mail og via sms og er en metode, hvor hackeren prøver at narre dig til at videregive fortrolige oplysninger, såsom adgang til hjemmesider, brugernavn, adgangskode, bankoplysninger eller NemID. Hackeren udgiver sig typisk for at være en kendt afsender såsom SKAT eller Netbank.

Forstå spoofing

Ved spoofing benytter en cyberkriminel sig af en falsk afsender i en e-mail, sms eller telefonnummer for at narre modtageren.

Oftest udgiver den cyberkriminelle sig for at være en betroet afsender, som f.eks. en kollega, en chef eller en virksomhed, du stoler på.

MFA – Multi Factor Authorization

Multi Factor Authorization er en login-proces, hvor du beviser din identitet, når du logger på dine onlinekonti. Dette sker gennem en tofaktorgodkendelse, hvor du både indtaster dine loginoplysninger og en unik kode, du f.eks. modtager via sms eller en app.

MFA - Multi-Factor-Authorization

Pas på ransomwareangreb

Ransomware er en skadelig software, også kendt som malware, der låser din computer og krypterer dens filer for derefter at kræve, at du betaler en løsesum for at få adgang igen.

BCDR – Business Continuity Disaster Recovery

BCDR er en kriseplan, din virksomhed kan bruge, hvis den bliver udsat for et hackerangreb. Kriseplanen indeholder konkrete handlinger til både at forebygge og afbøde konsekvenserne af et hackerangreb, og kan hjælpe din virksomhed til at styrke sin it-sikkerhed.

Sørg for regelmæssig backup – inden det går galt

Inden du begynder at forebygge eventuelle trusler, så sørg først for, at du har back ups af dine nuværende data og aktiver. En backup kan være med til at afbøde konsekvenserne af hackerangreb, og kan sikre, at din virksomhed fortsat er operationel efter en krisesituation.

Særligt i tilfældet af et ransomwareangreb, der låser og krypterer filer og data på din computer, er det vigtigt at have nødvendige back ups af virksomhedens aktiver.

Selvom du allerede har en backup på plads, er det en god idé at tjekke den regelmæssigt for at sikre, at alt stadig fungerer. Ro i maven er vigtigt, når det kommer til it sikkerhed, og det kan back ups og adgang til eksperthjælp bidrage til.

Backups - Backup

Kend dit udgangspunkt: Analysér din nuværende it-sikkerhed

Hvis du først har fået styr på dine back ups, kan du begynde at danne dig resten af overblikket over din virksomheds cyber sikkerhed.

Hos Comby anbefaler vi altid at starte med en analyse, så du kender dit udgangspunkt og primære trusler. På den måde forebygger du at springe direkte ud i enkelte lappeløsninger, hvor cyberkriminelle stadig vil kunne finde et smuthul ind til din virksomhed.

Hvis du selv vil starte med at danne dig overblikket, anbefaler vi, at du tjekker følgende:

  • Få overblik over dine vigtigste data og systemer. Hvad vil påvirke kerneforretningen mest ved et hackerangreb?
  • Tjek servere, systemer og firewalls. Hvis de ikke er opdateret, og I ikke har en fast struktur for at holde dem patched, opstår huller ofte her.
  • Forhold dig til medarbejdernes vaner og adfærd. Kan de spotte mistænkelige mails, og anvender de stærke adgangskoder? Ellers har I måske behov for en it-sikkerhedspolitik.
IT-sikkerhed

Strukturér dine indsatser med en it-sikkerhedspolitik

Analysen vil vise det nuværende udgangspunkt for jeres it sikkerhed. Det er et fint overblik på, hvordan tingene ser ud nu, og måske hvordan I er endt dér.

Men hvis I skal bygge videre på jeres udgangspunkt, skal I sætte struktur på indsatser og processer, så jeres it sikkerhed holder et højt niveau i fremtiden. Det kan I gøre ved at nedskrive og uddanne medarbejdere i en it-sikkerhedspolitik.

Politikken bør beskrive den adfærd, som I ønsker medarbejderne udviser for at opretholde god disciplin i jeres cyber sikkerhed.

Giv gerne helt konkrete eksempler, så ”do’s and don’ts” er tydelige. Jeres it-sikkerhedspolitik bør også nævne specifikke ansvarshavende personer, så andre medarbejdere altid ved, hvem de kan gå til med spørgsmål omkring it sikkerhed.

Endeligt bør I også uddanne medarbejderne i jeres forventninger til dem. Lad være med at antage at de selv læser politikken, eller får den repeteret efter behov i en travl hverdag.

 

Hvis du vil vide mere om, hvordan du styrker din virksomheds cybersikkerhed, kan Comby hjælpe dig. Det kalder vi ro i maven som en service.

Hvad er IT outsourcing, og hvordan kan det gavne din virksomhed?

Hvad er IT outsourcing, og hvordan kan det gavne din virksomhed?

Lever din dokumenthåndtering op til GDPR, databeskyttelsesloven og bogføringsloven?

Lever din dokumenthåndtering op til GDPR, databeskyttelsesloven og bogføringsloven?

Comby Danmark opnår ISAE 3402-erklæring

Comby Danmark opnår ISAE 3402-erklæring

Print as a Service, leasing eller køb af printer – Vælg den rigtige printerløsning til din virksomhed

Hvordan vælger man den rigtige printerløsning? Hos Comby tilbyder vi en bred vifte af printerløsninger, som vi guider dig igennem i denne artikel. Lær om fordelene ved Print as a Service, leasing eller køb af printer, så du er godt rustet til at vælge den rigtige...

Phishing: Undgå at bide på krogen

Phishing-mails bliver stadig mere udspekulerede i udseende og metode, med det formål at lokke både store og små virksomheder i nettet. Læs med her og bliv klogere på hvad phishing er, og hvordan du og dine medarbejdere undgår at bide på krogen.Hvad er phishing?...

Høje ambitioner for it virksomhed i Slagelse

Den grønlandske IT virksomhed, Comby, har høje ambitioner med det nye hovedsæde i Slagelse. Comby gearer til vækst, og har ambitioner om at runde en omsætning på 600 mio. kr. med 300 ansatte i alt i både Danmark og Grønland. Med afsæt i mere end 20 års erfaring med at...

Hardware as a Service: Alt i én løsning

Hardware as a Service (HaaS) er en ny løsning som vinder mere og mere frem i IT-verdenen - og med god grund. HaaS-modellen tilbyder en lang række fordele, som ikke er set før ved leasing- eller lejeaftaler. Skal vi sikre dig en stabil og effektiv IT-drift?Vores...

Moderne IT-løsninger og sikker drift har højnet CHYMEIAs IT-arkitektur

Moderne IT-løsninger og en effektiv IT-drift har højnet CHYMEIAs IT-arkitektur. CHYMEIA udvikler softwareløsninger til kemikaliestyring og udarbejdelse af kemikaliesikkerhedsdokumenter. Derfor er høj oppetid og kontinuerlig drift altafgørende for, at de kan udvikle...

Ransomwareangreb: Har du en sikker løsning mod angreb på dine data?

Hvad er ransomware? Ransomware er en virus, som krypterer dine filer og dokumenter, så du ikke kan tilgå indholdet, medmindre du betaler en løsesum. Derfor er ransomware også noget af det mest udspekulerede stykke malware, du eller dine medarbejdere kan få ind på...

IT sikkerhed er ikke en mulighed – det er en nødvendighed

IT sikkerhed er ikke længere et spørgsmål, det er en nædvendighed. Antallet af cybertrusler er stigende i Danmark, men  alligevel er der stadig mange virksomheder, som ikke har de fornødne sikkerhedsforanstaltninger. Grunden hertil skyldes bl.a. at virksomhederne er i...

Skal vi styrke din IT-sikkerhed?

Vores IT-konsulenter er klar til at tale om, hvordan vi kan sikre din virksomhed en stabil og effektiv IT-drift. Udfyld formularen, så kontakter vi dig.

IT konsulent