IT sikkerhed er ikke længere et spørgsmål, det er en nædvendighed. Antallet af cybertrusler er stigende i Danmark, men  alligevel er der stadig mange virksomheder, som ikke har de fornødne sikkerhedsforanstaltninger. Grunden hertil skyldes bl.a. at virksomhederne er i tvivl om værdien af IT sikkerhed, eller fordi de ikke har kompetencerne til at implementere de rigtige sikkerhedsløsninger.

Cyber angreb er en af de største trusler for dansk erhvervsliv, hvor hackerne hele tiden finder nye og mere udspekulerede metoder til at infiltrere virksomheders systemer og netværk.

I en rapport fra 2021 vurderer Center for Cybersikkerhed, at truslen for cyberkriminalitet er ”meget høj” i Danmark for både myndigheder, borgere og virksomheder. 

Claus Ross Jacobsen, IT-konsulent hos Comby, fortæller ligeledes at:

Risikoen for cyber angreb er ikke mindre, bare fordi vi bor i Danmark, og det gælder både for store og små virksomheder. Det forholder sig nemlig sådan, at selvom man har en lille virksomhed, er den stadig interessant for hackerne, da de kan udnytte din identitet”.

Det kan lyde overraskende, at små og mellemstore virksomheder skulle være interessante for cyberkriminelle, men det er der en helt bestemt grund til. Små og mellemstore virksomheder har ofte en tilknytning til større virksomheder i forbindelse med leverancer, samarbejdspartnere eller kunder. Ved at bruge de mindre virksomheders identitet, udnytter hackerne den tillid, som er mellem samarbejdspartnerne. På den måde bruges mindre virksomheder som springbræt, til at give de cyberkriminelle adgang til de større virksomheders IT-systemer.

Skal vi sikre dig en stabil og effektiv IT-drift?

Vores IT-konsulenter er klar til at tale om, hvordan vi kan sikre din virksomhed en stabil og effektiv IT-drift. Klik på knappen og udfyld formularen, så kontakter vi dig.

IT konsulent

Kan IT sikkerhed betale sig? 

IT sikkerhed skal derfor prioriteres uanset hvilken virksomhed du driver, da alle størrelser og brancher er i risiko for cyber angreb. Alligevel er der mange virksomheder, som ikke prioriterer deres IT sikkerhed. En rapport fra Erhvervsstyrelsen viser, at 40% af danske SMV’er ikke har tilstrækkelig IT sikkerhed. En af grundende hertil kan bl.a. skyldes, at 19% af de adspurgte SMV’er og 20% af de adspurgte virksomheder med + 250 ansatte, er usikre på, om det kan betale sig at investere i IT sikkerhed.

Selvom det kan være svært at se værdien af IT sikkerhed – da det er en investering, som du ikke lægger mærke til i hverdagen – har datasikkerhed stor betydning for din virksomheds overlevelse. Manglen på en velintegreret IT-sikkerhedspolitik kan være fatal, hvis du som virksomhed får hacket dine forretningskritiske data. Det kan resultere i nedetid og produktionsstop i flere dage eller uger. Derudover kan du også opleve, at mangel på datasikkerhed skader forholdet til dine samarbejdspartnere, da de ikke føler, at deres data er sikre hos din virksomhed.

Derudover viser rapporten fra Erhvervsstyrelsen, at 14% af SMV’erne og 19% af de større virksomheder oplever manglende IT kendskab og kompetencer til at håndtere IT sikkerhedsløsninger, som en barriere for implementering af deres IT sikkerhed.

Jeg kan godt forstå, hvis nogle virksomheder synes, at IT sikkerhed er en uoverskuelig størrelse, for der er mange vinkler det kan gribes an på, og hvor skal man lige starte? Men IT sikkerhed må for alt i verden ikke blive negligeret”, fortæller Claus Ross Jacobsen.

IT outsourcing | Comby

3 konkrete IT-sikkerhedstiltag

Ifølge Claus Ross Jacobsen er der tre konkrete IT-sikkerhedstiltag, som alle virksomheder bør integrere i deres sikkerhedspolitik:

Det er i min optik helt fundamentalt – du kan ikke drive en professionel virksomhed uden som minimum at have foranstaltninger som antivirus, patch management og backup håndteret i din IT-politik”.

Antivirus

Antivirus scanner din computer, filer og programmer for virus og spam, og er dermed en effektiv metode til at blokere og beskytte din virksomhed og medarbejdere mod virus fra e-mails og downloads fra nettet

Typisk fungerer hacking eller phishing ved, at en medarbejder utilsigtet åbner en vedhæftet fil eller link i en e-mail, hvorefter virussen begynder at kryptere og inficere netværket. Det er derfor vigtigt at forholde sig kritisk over for e-mails og links med ukendte afsendere – men det er ikke altid nemt at gennemskue alle ondsindede filer. Mange hackere narrer folk til at trykke ind på links, fordi de udgiver sig for at være kendte eller offentlige afsendere. Med antivirus reduceres risikoen for hacking, da den sikrer, at der ikke ligger virus på de filer som du downloader.

Patch management

Patch management højner dit sikkerhedsniveau, da programmet opdaterer og lukker sikkerhedshuller i dit software.

Microsoft udgiver regelmæssigt sikkerhedsopdateringer med fejlrettelser, som er vigtige at få implementeret i din software og operative systemer. Hvis dette ikke prioriteres, kan hackere udnytte kendte systemfejl, og derigennem tvinge sig adgang til dine systemer.

Backup

En gennemtestet backup af virksomhedskritisk data er uundværligt, og kan i mange tilfælde få virksomheden hurtigt tilbage på benene efter datatab.

Selvom du kan reducere risikoen for datatab betydeligt ved at implementere en række IT-sikkerhedsforanstaltninger, kan du aldrig værne dig fuldstændig mod hacking, tyveri, brand, menneskelige fejl eller andre forudsigeligheder.
Til gengæld kan du undgå permanent datatab ved at have en backup-strategi, som sikrer, at din virksomhed hurtigt og effektivt kan gendanne den mistede data.

IT sikkerhed

IT sikkerhed behøver ikke være besværligt 

I Comby vil vi gerne imødegå problematikken om, at manglende IT-kendskab i virksomheden, opleves som en barriere for at implementere den nødvendige sikkerhed af data. Hos Comby tilbyder vi nemlig fuld service og drift på alle vores IT-sikkerhedsprodukter.

Hvis din virksomhed ikke selv har tid, viden eller ressourcer til at kontrollere og installere nye sikkerhedsforanstaltninger, kan det være en fordel at indgå en serviceret aftale på fx antivirus, patch management og backup. På den måde kan du altid kan være sikker på, at din IT-sikkerhed er compliant.

Virker det som et uoverskueligt arbejde at gennemgå potentielle sikkerhedstrusler og udforme jeres egen IT-politik, står Comby til rådighed. Vi hjælper med at italesætte potentielle trusler for jeres virksomhed, samt rådgive jer I, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der passer til lige præcis din virksomhed.

 

Har du brug for hjælp til at få udformet en komplet sikkerhedsstrategi? Så tager vi gerne en snak med dig.

Hvad er IT outsourcing, og hvordan kan det gavne din virksomhed?

Hvad er IT outsourcing, og hvordan kan det gavne din virksomhed?

Lever din dokumenthåndtering op til GDPR, databeskyttelsesloven og bogføringsloven?

Lever din dokumenthåndtering op til GDPR, databeskyttelsesloven og bogføringsloven?

Comby Danmark opnår ISAE 3402-erklæring

Comby Danmark opnår ISAE 3402-erklæring

Styrk din IT-sikkerhed: Forebyg hackerangreb på din virksomhed med disse råd

Hackerangreb på danske virksomheder er tiltagende. Næsten 25% af virksomheder med 10-49 ansatte har i løbet af 2021 oplevet brud på deres IT-sikkerhed. Det viser en undersøgelse fra SMV Danmark. Det mærker vi også hos Comby. Vores konsulenter bliver dagligt kontaktet...

Print as a Service, leasing eller køb af printer – Vælg den rigtige printerløsning til din virksomhed

Hvordan vælger man den rigtige printerløsning? Hos Comby tilbyder vi en bred vifte af printerløsninger, som vi guider dig igennem i denne artikel. Lær om fordelene ved Print as a Service, leasing eller køb af printer, så du er godt rustet til at vælge den rigtige...

Phishing: Undgå at bide på krogen

Phishing-mails bliver stadig mere udspekulerede i udseende og metode, med det formål at lokke både store og små virksomheder i nettet. Læs med her og bliv klogere på hvad phishing er, og hvordan du og dine medarbejdere undgår at bide på krogen.Hvad er phishing?...

Høje ambitioner for it virksomhed i Slagelse

Den grønlandske IT virksomhed, Comby, har høje ambitioner med det nye hovedsæde i Slagelse. Comby gearer til vækst, og har ambitioner om at runde en omsætning på 600 mio. kr. med 300 ansatte i alt i både Danmark og Grønland. Med afsæt i mere end 20 års erfaring med at...

Hardware as a Service: Alt i én løsning

Hardware as a Service (HaaS) er en ny løsning som vinder mere og mere frem i IT-verdenen - og med god grund. HaaS-modellen tilbyder en lang række fordele, som ikke er set før ved leasing- eller lejeaftaler. Skal vi sikre dig en stabil og effektiv IT-drift?Vores...

Moderne IT-løsninger og sikker drift har højnet CHYMEIAs IT-arkitektur

Moderne IT-løsninger og en effektiv IT-drift har højnet CHYMEIAs IT-arkitektur. CHYMEIA udvikler softwareløsninger til kemikaliestyring og udarbejdelse af kemikaliesikkerhedsdokumenter. Derfor er høj oppetid og kontinuerlig drift altafgørende for, at de kan udvikle...

Ransomwareangreb: Har du en sikker løsning mod angreb på dine data?

Hvad er ransomware? Ransomware er en virus, som krypterer dine filer og dokumenter, så du ikke kan tilgå indholdet, medmindre du betaler en løsesum. Derfor er ransomware også noget af det mest udspekulerede stykke malware, du eller dine medarbejdere kan få ind på...

Skal vi sikre dig en stabil og effektiv IT-drift?

Vores IT-konsulenter er klar til at tale om, hvordan vi kan sikre din virksomhed en stabil og effektiv IT-drift. Udfyld formularen, så kontakter vi dig.

IT konsulent