MFA (Multi-factor autentication) øger medarbejdernes og virksomhedens it-sikkerhed. Distance- og hjemmearbejde bliver mere og mere brugt i de danske virksomheder, og dette stiller højere krav til it-sikkerheden. Hjemmearbejde kan udgøre en stor trussel mod virksomhedens data, og derfor er sikkerhedsproceduren alfa og omega når medarbejderne arbejder hjemmefra.

Hjemmearbejde er blevet mere udbredt, og flere virksomheder praktiserer distance- og hjemmearbejde. En undersøgelse fra Lederne viser også, at 57% af de adspurgte regner med, at deres arbejdsplads vil øge mængden af hjemmearbejde. Fleksible arbejdstider og arbejdsstationer kan være et vigtigt redskab til at forbedre arbejdsmiljøet blandt medarbejderne, hvis de ønsker en mere fleksibel hverdag. Men hjemmearbejdspladsen stiller også større krav til it-sikkerheden, hvilket kræver større opmærksomhed omkring sikkerhedsprocedurerne fra virksomhederne.

Skal vi sikre dig en stabil og effektiv IT-drift?

Vores IT-konsulenter er klar til at tale om, hvordan vi kan sikre din virksomhed en stabil og effektiv IT-drift. Klik på knappen og udfyld formularen, så kontakter vi dig.

IT konsulent

Større risiko for cyberangreb ved hjemmearbejde

Bagsiden ved hjemme- eller distancearbejde er imidlertid, at medarbejdernes og virksomhedens datasikkerhed udfordres.

Ved hjemmearbejde kan det være sværere at opretholde samme sikkerhedsforanstaltninger og kontrol over private enheder og netværk, som det er på virksomhedens fysiske arbejdsplads. Typisk er hjemmenetværket ikke beskyttet af en stærk firewall eller andre sikkerhedsløsninger, som blokerer virus og mistænkelige filer. Ifølge Carsten Andersen, it-konsulent hos Comby, er kombinationen mellem et dårligt beskyttet netværk samt en mindre striks brug af netværket med til at skabe større risiko for hacking:

Netværket bliver jo brugt til privat brug, hvor børnene bruger forbindelsen til at spille, og venner og familie får ofte koden, så de kan bruge internettet når de er på besøg. Alt dette er med til at skabe sikkerhedshuller i det private netværk”.

Sikkerhedshullerne i det private netværk, kan have store konsekvenser for virksomhedens it-sikkerhed og databeskyttelse. Når medarbejderne arbejder hjemmefra, tilgår de virksomhedens data og filer via en VPN-adgang – og har hackerne først fået adgang til medarbejderens computer og login, tager det ikke lang tid at infiltrere VPN-adgangen og dermed tilgå virksomhedens data.

For at tvinge sig adgang til virksomhedens filer, går hackerne efter VPN-adgangen. Det er derfor uhyre vigtigt at sætte adgangskrav til VPN-forbindelsen”, forklarer Carsten Andersen.

Øg sikkerheden med MFA

For at øge sikkerheden på virksomhedens VPN-forbindelse er MFA en simpel, men sikker metode til at beskytte adgangen for uvedkommende gæster. Ud over brugerens kodeord, tilføres et ekstra sikkerhedslag, i form af en sikkerhedskode på brugernes telefon, som reducerer risikoen for hacking og cyberkriminalitet. Cyberkriminelle tvinger sig ofte adgang til personlige konti, mails og systemer ved at anvende kompromitterede kombinationer af adgangskoder og brugernavne.

Ved at aktivere en multifaktor autentifikation bliver det vanskeligere for hackerne at bruge denne teknik, da login og adgangskode ikke alene er tilstrækkelig til at få adgang til systemet.  

Som virksomhed er det derfor vigtigt, at MFA installeres på VPN-forbindelsen og ved alle andre kritiske indgange til virksomheden og dens data.

Hvad er MFA?

MFA står for multi-factor authentication, og er en godkendelsesmetode til at verificere, at brugerne er dem, de udgiver sig for at være.

For at tvinge sig adgang til virksomhedens filer, går hackerne efter VPN-adgangen. Det er derfor uhyre vigtigt at sætte adgangskrav til VPN-forbindelsen

– Carsen Andersen, it-konsulent hos Comby

MFA - styrk it-sikkerheden

Få en komplet løsning hos Comby

Hos Comby hjælper vi dig med at komme godt i mål med din MFA-løsning. Vi hjælper dig med at udvælge de enheder og adgange som anbefales MFA, og vi hjælper selvfølgelig også med at opsætte løsningen på de udvalgte enheder og applikationer.

Oplever I problemer med at logge på, og derved ikke kan arbejde, er Comby til rådighed og hjælper enten med engangskoder eller ’bypass’ af systemet, så I hurtigt kan fortsætte jeres arbejde.

Desværre findes der ikke en hurtig løsning til at eliminere risikoen for virusangreb og hackerangreb. Det er derfor yderst vigtigt at man som virksomhed har lagt en velovervejet strategi for sine it-løsninger baseret på målbare resultater og ’best pracsis’.

Hertil er det en god investering at oplære medarbejderne i it-sikkerhed, så de ved hvad de skal være opmærksomme på ved mistænkelige mails, links og websites. Hos Comby tager vi gerne ud og holder kurser om it-sikkerhed, så din virksomhed kan forebygge hacker- og virusangreb

Hos Comby hjælper vi gerne med at udforme en komplet sikkerhedsstrategi, så din virksomhed er sikret mod virus-og hackerangreb. Du kan læse om vores BCDR-koncept, der både ser på hvordan man forebygger og hvordan man hurtigt kommer tilbage i drift, hvis uheldet er ude. Få rådgivning om en stærk sikkerhedsstrategi ved at kontakte os her.

Vil du vide mere om vores MFA-løsning, kan du læse mere her:

Skal vi sikre dig en stabil og effektiv IT-drift?

Vores IT-konsulenter er klar til at tale om, hvordan vi kan sikre din virksomhed en stabil og effektiv IT-drift. Udfyld formularen, så kontakter vi dig.

IT konsulent